Kategori arkiv: Gratangen skien

Lapper sveler oppskrift ålesund

lapper sveler oppskrift ålesund

I noen kretser kalles nå enhver røre som kan stekes til en rund og flat leiv for svele og det kan ikke gjentas ofte nok: sveler heves med hornsalt og natron. Men jeg har også, med stort velbehag, spist svele på de hippeste hipstersjapper og stjernerestauranter med alt fra salt karamellsaus til ristede nøtter. Artikkelforfatteren tilhører en ny generasjon sveleologer som arbeider for en syntese mellom de to retningene. De stridende strakk hånden frem og konkluderte med at både kefir og kulturmelk gir hornsaltet den syrlighet som kreves. Dette gir oss faste og dypt røde, aromatiske bær med mye sødme og syre. Artikkelserien hadde likevel sin misjon. Vi mener at fettet bare er nødvendig for «industriell» fremstilling av sveler. Eksempler på undersjøiske deler av Raet finnes ved Jomfruland (Telemark) og Tromlingene (Aust-Agder). Der får de en naturlig modning etter vær og temperatur. Svelene skal nærmest stekes tørt, ikke i masse smør eller olje. Israndavsetninger finnes også ved Lista (Vest-Agder) og Jæren (Rogaland ved øyene nord for Ålesund (Møre og Romsdal og flere steder i Nordland. lapper sveler oppskrift ålesund For mer informasjon, blant annet om steking, vises det til forfatterens svelesider. Substratet skiller seg fra omgivelsene. Svela er så grei at den er god med nesten alt. Oppskrift: Sveler med jordbær og NrIngredienser (12-14 sveler) 3 egg 120 g sukker 350 g mel 12 g natron 1/2 ts hornsalt 10 g salt 50 g smør 5 dl kulturmelk/kefir 1 kg norske jordbær 3 ss sukker 400 g Nr (ev. Der vokser og modnes bærene i rekordfart, og de oppleves som bleke i utseende, platte i smaken og vandige i strukturen. Serveres best nystekte og lune.

Lapper sveler oppskrift ålesund - Hvordan lager

Bland inn mel, salt, natron, hornsalt og kefir på lav hastighet til en klumpfri røre. Dryss over sukkeret, vend bærene forsiktig og la dem stå i fem minutter. Mine første minner om sveler er fra bilfergene på de utallige ferieturene vi hadde til Vestlandet. Her er forfatterens oppskrift : 4 egg 1 1/2 dl sukker 5 ml hornsalt 5 ml natron 1/4 ts salt 500 g hvetemel 1 l kefir, egg og sukker vispes kraftig til eggedosis. Mat: Nå som de norske jordbærene endelig begynner å bli modne, er det bare å velge og vrake fra øverste hylle: Hvilken dessert vil ha dem på?

Norges beste: Lapper sveler oppskrift ålesund

Framgangsmåte, sveler: Visp egg og sukker til eggedosis. Dette slo fast svelenes sentrale ingrediens og konklusjonen kalles Lex Øvrebust. Vinterens importbær har til sammenligning vokst fram i gartnerier der temperaturen er høy og lyset står på hele tiden. Stek mens røren er nylaget. I produktet som heter «Sveler/Lapper» reduseres forskjellen mellom to utmerkede tradisjoner til en språklig variasjon. I kampen for kulturell opplysning skal vi vise den største toleranse og forståelse. Utbredelse, utbredelsen er begrenset. Så var det svela, et nærmest legendarisk bakverk. La røren stå minst en time før steking. Vi skal være milde av sinn og fast i vår tale. Marthas autoritet var nå ugjenkallelig plassert bak kefir-fraksjonen og mange av oss fryktet en varig splittelse. Fra Sunnmørsposten, Aftenposten og andre media lyste den mot oss, oppskriften vi alle var sikre på at Martha hadde tatt med seg. Den er frisk og syrlig og gir en feiende flott kontrast til søt svele og solmodne jordbær. Natron og hornsalt siktes med melet. Fine SMÅ lapper: Med en takke går det greit å steke mange sveler i slengen. Kutt eller vri av hamsen, og del bærene i fire. Martha hadde gått ut av tiden da Flem Devold mobiliserte henne i kampen for svelens renhet. Sidene ble til på terskelen til Pax Øvrebust og har vært referert av media i inn- og utland. Vi skal huske at Sunnmørsposten fant oppskrifter på sveler som inneholdt lapper sveler oppskrift ålesund såvel majones som vaniljesukker. Legg en solid skje jordbær på svela sammen med en skje av den friske Nr-osten. Lex Øvrebust er vårt svar: med hornsalt og natron!

0 svar på “Lapper sveler oppskrift ålesund

Legg igjen et svar

E-postadressen din vil ikke offentliggjøres. Obligatoriske felt er merket *